Groot aanbod vakanties Torremolinos Groot aanbod hotels Het beste last minute aanbod

Wintersport

Wil je dit jaar kiezen voor een sportieve vakantie dan is een wintersport vakantie echt iets voor jou. Reis af naar de meest indrukwekkende gebieden die besneeuwd zijn en ga met je ski’s van de pistes af! Als je liever gaat snowboarden kan dat natuurlijk ook. Je kunt een keuze maken uit verschillende bestemmingen. Ga je voor de Alpen dat in Oostenrijk ligt of ga je liever op wintersport vakantie in andere prachtige landen zoals Zwitserland, Frankrijk of Duitsland? Wintersport is geschikt voor iedereen. Van beginners tot mensen met meer ervaring en van kinderen tot volwassenen.

De beste wintersportbestemmingen

Als je op wintersportvakantie gaat kun je kiezen uit verschillende bestemmingen die allemaal zijn unieke eigenschappen heeft. De meesten kiezen voor de Alpen en dat is natuurlijk niet gek want dit is the place to be om te gaan wintersporten. Er zijn gigantisch veel berghellingen te vinden die altijd besneeuwd zijn en verschillende hoogtes hebben. Door deze variatie kan iedereen hier terecht. Er is ook een groot aanbod te vinden wat betreft accommodaties. Deze hebben allemaal goede faciliteiten waardoor je zonder zorgen kunt genieten van je wintersport vakantie.

Een andere bestemming waar je terecht kunt is Zwitserland. In de wintermaanden zullen de pistes voorzien zijn van een dikke laag sneeuw en kun je een actieve dag gaan beleven. Ook in Frankrijk kun je met je ski’s van de bergen af. Skigebieden dat aanraders zijn is bijvoorbeeld Les Sybelles, Les Deux Alpes maar ook Le Grand Massif.

Minder bekend: Noorwegen en Zweden

Als je wilt gaan skiën op plaatsen waar er minder toeristen aanwezig zijn kun je kiezen voor bestemmingen die minder bekend zijn. Landen zoals Noorwegen maar ook Zweden zijn daar een goed voorbeeld van. Het is er een stuk rustiger als je het gaat vergelijken met andere bestemmingen. Je komt daardoor ook makkelijker in contact met de lokale bevolking. Verder is sneeuw bijna het hele jaar aanwezig. Het nadeel is wel dat de kosten vaak ietwat hoger zijn. Zowel de reis er naartoe als de accommodaties.

Wintersport in Winterberg voor beginners

Als je nieuw bent in de wintersport kun je kiezen voor een wintersport vakantie in Winterberg, een plaats in Duitsland. Winterberg is te bereiken op een relatief korte afstand van ons land als je dit vergelijk met andere bestemmingen. Het is daardoor uitstekend geschikt om kennis te maken met de wintersport. Laat je begeleiden door een ervaren wintersporter, neem een cursus of leer het op eigen kracht. Het is ook gemakkelijker om een weekend weg te boeken omdat het in ons buurland ligt.